2barnsfamiljen

Alla inlägg under juni 2011

Av Malin Berg - 15 juni 2011 20:06

Fick imorse sovmorgon, Mathias och jag tar varannan dag. Vid kvart över åtta kom Amanda upp och sa, vi måste gå till dagis. Sötnosen. Så vi traskade iväg.

Vanligtvis sover Texas efter att Amanda lämnats på dagis, men icke, han tyckte att 5 minuters snarkande i pappas famn mednas jag var iväg räckte gott. Så han fick vara uppe, efter ett antal försök att få han att sova. Jag bakade två rabarberspajer med lillkillen istället, sedan bar vi iväg mot stan och tog en lunch på Phad Thai. Gott, som alltid. Med fulla magar åkte vi till Kvantum för att köpa vaniljglass till pajen. Sedan bar vi hemåt och klockan närmade sig två och hämtning på dagis.

Amanda hade haft en bra dag på dagis och en ännu bättre dag väntar, då de ska åka buss till stan och leka i stadsparken.

Efter maten gick vi ut till sandlådan och jag plockade fram allt till våran mini-picknic i trädgården. Urmysigt, och jag tror Amanda och Texas uppskattar de där smågrejerna man gör, som inte tillhör vanligheterna.

Klockan rusar iväg, som vanligt och glassen höll på att smälta, så då packade vi ihop.

Imorgon blir det en mamma-son dag på öppna förskolan i stan.


Snart blir det häng framför tv:n till "Livet på BB" sedan blir det sängen!

Av Malin Berg - 14 juni 2011 17:52

Morgonen började tidigt, som alla andra dagar. Vi hade tänkt äta våran frukost nere vid studsmattan och den nyinköpta sandlådan, men tyvärr ville vädergudarna annat och ge oss istället regn. Så det fick bli framför tv:n och "Karlsson på taket" istället. Därefter kollade jag lite recept på nått att baka med Amanda, var ju ändå ett sådant inneväder. Fick tillslut bli gamla hedliga äpplemuffins.

Vi tjuvade nån innan lunchen, resten avnjöts efter att vi ätit lunch. Dagen gick och jag tog en powernap i fotöljen, jag skojar inte, jag slumrade till kanske 10 minuter och när de ropade på mig att Amanda behövde hjälp på toa, klarvaken, men tyckte jag hade förtjänat en stunds slumrande till, så tog mig det. Solen hittade fram mellan molnen, så jag och Amanda gick äntligen ner till sandlådan till Amandas stora glädje. Hon grävde och gjorde sandkakor, medans jag plockade rabarber som kommit upp. Det ska trolitvis bli en rabarberpaj som vi senare i veckan tar med oss på våran utflykt. Måste också bara få säga att vad glad jag är att vi tog tag i jordgubbslandet, det växer så mycket jordgubbar, det kommer bli ett helt hav av röda bär i vårt land.  

Jag och Amanda satt tills att det var dags att gå in och grädda pannkakor, så jag och Mathias bytte plats.

Efter magar fulla av pannkakor tog jag och Amanda en promenad med hundarna. Det var nog välbehehövligt, bli av med lite energi. Nu busas det med Texas och pappa. Förresten, Amanda har lärt Texas att ryta som ett lejon, ursöt. och gulligast är när den lilla handen kommer som en liten lejontass....hihihih...

Snart är det läggdags för busungarna. Dagis hägrar imorgon och näst sista innan sommarlovet för Amanda.


Hej.


Av Malin Berg - 12 juni 2011 17:39

En dag bör man ställa sig frågan, vad som är värt något? Samma svar får jag samma gång, min man och mina barn. Det är dom enda som betyder något, direkt i hjärtat. Men nu har det varit så jävla mycket annat, så ibland kan jag känna mig trött, inte trött för att jag sovit dåligt, utan mentalt trött. Som att lusten försvinner, motivationen och tron på att det en dag kommer en dag när jag med glädje kan se på min släkt, och känna att det verkligen finns en stark kärlek.

Men jag står upp, går vidare, men med en lite för tung ryggsäck.....


Av Malin Berg - 12 juni 2011 17:39

En dag bör man ställa sig frågan, vad som är värt något? Samma svar får jag samma gång, min man och mina barn. Det är dom enda som betyder något, direkt i hjärtat. Men nu har det varit så jävla mycket annat, så ibland kan jag känna mig trött, inte trött för att jag sovit dåligt, utan mentalt trött. Som att lusten försvinner, motivationen och tron på att det en dag kommer en dag när jag med glädje kan se på min släkt, och känna att det verkligen finns en stark kärlek.

Men jag står upp, går vidare, men med en lite för tung ryggsäck.....


Av Malin Berg - 10 juni 2011 16:40

...inför fest. Frisyren är fixad, klänningen sitter som en smäck och ölen är kall.

Om en stund kommer svärföräldrarna och då åker vi ganska snart in till stan, lite tipspromenad innan buffén dukas upp. Hoppas vi slipper regn.


Fick sovmorgon i morse, vilket betyder...att det är min tur att kliva upp i ottan imorgon. 

Nu blir det lite bus med barnen innan vi åker!

Av Malin Berg - 9 juni 2011 09:20

För 4 år sedan sken solen, fjärilar i magen och en underbar dag väntade oss. Vi blev man och hustru!

Men det blir inget direkt firande idag. Men morogndagen bjuder på partaj. Slip Naxos håller sin årliga sommarfest. Ser fram emot den som tusan. Barnen stannar hemma med farmor och farfar. Fast dom kommer i säng nästan direkt efter att vi åkt.


Såg även att imorgon kommer skattepengarna in på kontot. Trevligt med extra tillskott.

Avundas Mathias i denna stund, han ligger i soffan och har en sovande Texas i famnen, precis som när han var nyfödd. Gull...

Amanda är på dagis för sista dagen denna vecka. Förresten så är det nu klart, den 24 augusti börjar Texas sin inskolning på avd. Nallen, precis som Amanda när hon var liten.


Nu hoppas jag alla får en bra dag!


Av Malin Berg - 7 juni 2011 21:05

ÄNTLIGEN! Fick vi tummen ur...och rensade jordgubbslandet. Så nu har vi en överlycklig tjej som ständigt frågade vart "gubbarna" var.

Att se Texas och Amanda, sida vi sida, skratta, busa och kramas. Då ler mitt mammahjärta. Texas nyfikenhet, hans skratt, hans tindrade ögon, hans glädje när han ser Amanda eller när han står i sin spjälsäng och ler sitt morgonleende. Varje minut i hans närvaro suger jag in och memorerar i minnet. Nu är han snart ingen bebis längre och tiden då dagis börjar närmar sig.

Men samtidigt är det en spännade tid, det händer mycket, och ser man på Amanda förstår vi att på bara 3 år så händer det en hel del.


Av Malin Berg - 3 juni 2011 13:45

Färskpotatisen står på spisen och kokar, den ska senare få blandas till en potatissallad till våran grillspett vi senare grillar.

Nu har våran altan blivit precis så som vi vill ha den. I förrgår la vi in konstgräsmatta, mycket för att det är skönare att gå på, men även för att barnen inte ska behöva få en massa stickor i fötter (och armar och händer på Texas)

Sedan så står nu ölkranen (med öl i) och darttavlan därute. Vem behöver krogen?


Men jag längtar grym mycket efter morgondagen, eller rättare sagt kvällen. För efter att barnen lagt sig, så börjar vi laga våran tvårättermiddag. Förrätt: Kräftor och pilgrimsmusslor på en bädd av ruccola, majonäs, tomater och rödlök. Till dricker vi ett vitt vin. Varmrätt: Plankstek efter konstens alla regler. Till de dricker vi öl.

Men jag har en liten surprice till Mathias innan vi äter förrätten, jordgubbar och bubbel.

Vi tycker att vi har slitit nu med allt, och haft kalas och massa sånt. Roligt, absolut, men vi måste stanna upp och bara vara med varann. Sen så är det ju snart våran bröllopsdag, så detta kan vara våran lilla present till varann.


Love<3


Presentation

Bland blöjor, gråt och utspilld mjölk finns så så mycket kärlek så hjärtat blir fyllt till bredden. Att vara mamma är inte alltid lätt, men vem sa att livet skulle vara enkelt. Vem faan behöver tv..eller Lars Norén?

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards