2barnsfamiljen

Alla inlägg under april 2012

Av Malin Berg - 16 april 2012 08:50

     

  

Av Malin Berg - 15 april 2012 15:25

Helgen är snart till ända, men min ledighet fortsätter imorgon också.

Under lördagen klippte vi ner päronträdet, det var välbehövligt. Även lite andra buskar fick klippas ner.

Idag, eftersom det har funkat så bra med Texas och att sova i barnsängen, så flyttades Amandas "lilla" säng ner till hans rum. Ur den kan själv klättra i och ur sängen. Så det blev nermontering av den "gamla" barnsängen.

Spjälsängen får stå kvar ett tag, ifall att han skulle få ett akut behov att få sova där istället.


Nu eftersom Amanda blev av med en säng, så möblerades det om lite grann i hennes rum, och det blev genast lite mera yta.

På spisen har det idag sen två timmar tillbaka stått en köttgryta och kokat, tog en smakbit förut och det var utsökt, biten bara smulades sönder när jag skar i den.


Igår var vi förresten innen på biltema och köpte cd-spelare till barnen, Amandas svarta har ett par år på nacken och behövdes bytas ut, hon lyssnar ju ändå varje kväll på en skiva innan hon somnar. Eftersom Amanda är inne i rosa-värld period, så kan ni gissa vilken färg det var tvunget att vara. Vi hade en enomt stor tur att de två som fanns kvar var just rosa och ljusblå. För såklart fick även Texas en spelare, sin första, så nu spelas bamses godnattvisor innan han slår igen dom blå.


Nu är strax middagen klar och det ska nu dukas!


Ha det gött!

Av Malin Berg - 14 april 2012 10:08

Igår provade vi att lägga Texas i hans barnsäng, istället för spjälsängen. Väntade mig någon protest, men icke, han verkade så nöjd så. Han somnade och sov hela natten. Innan jag gick ut med Bella i morse så vaknade han, när jag gick in till han, så såg jag att han hade haft kul och lagt i en massa bilar och andra leksaker i sin säng...hihihih


Medans Mathias iväg idag på fotbollsmatch med Gunnebo IF, som han nu är en av tränarna för. Så har jag och barnen roat oss med lite städning..hihih..Har bara att skura golven kvar, sen så är det i ordning.

Har även nu bokat in mig och Mathias på ett dagspa på Gränsö i maj. Veckan efter ska vi två åka till Ullared, då ska det shoppas så det står härliga till. Presenter till barnen och en del till hemmet och även till oss.


Om en stund ska vi fixa i ordning dagens lunch här hemma, idag blir det gubbröra på kavring, Amanda ska få smaka på ansjovis med om hon inte gillar det så får hon ta mer ägg istället, likaså med Texas.

Gårdagens fredagsmat blev lyckad, rostbiff och nätmelon passar utsökt ihop.


Nu märks det inte bara på vägen att det har gett resultat, att få hoppa in ett hål på bältet ger och en massa motivationsboost och att det alltid lönar sig att kämpa. Det finns inga genvägar!

Av Malin Berg - 13 april 2012 07:49

Lite regn nu på morgonen fick mig inte att stå över min morgonpromenad, det är då regnkläder fyller sin funktion:)

Jag börjar närma mig mitt delmål, att komma under 80 stecket. :) :)


Dagens fredagsmys-mat består av rostbiff och avokado och melonsallad. Mumsigt!!


Har nu hittat hur motivet för min nästa tatuering ska se ut och vart den ska sitta. När tiden för det kommer att inträffa är än så länge oklart, men inom en snar framtid!



Av Malin Berg - 11 april 2012 06:45

Ligger och myser med Amanda, hon vaknade efter att jag kom hem efter promenaden och min dusch. Texas har ännu inte hörts så han sover gott än. Vi bäddade barnsängen som står i hans rum för att se om han var redo för att sova där, men det var han inte. Så fort han las där så ville han upp och pekade på spjälsängen. Så då fick han lägga sig där. Nöjd och glad. Vi kan ta morgonen rätt soft idag, barnen lämnas vid elva. Så vi behöver inte stressa med frukosten. Idag får det bli lite ägg och sill till gröten. Efter att barnen lämnats så åket jag och handlar. Satt igår kväll och letade goa maträtter ur viktväktarkokboken. Så hittade ett par, både nyttiga luncher och middagar. Barnen uppskattar också denna "nya mat" som inkluderar mer bulgur och rotsaker än potatis. Ska idag även göra broccolipajen med soltorkade tomater och fetaost, så slipper vi ställa oss och laga den i morgon eftermiddag, bara värma på. Ha en fin onsdag!!

Av Malin Berg - 9 april 2012 09:13

Tycker det är skönt att helgen snart är över. Dagis och jobb ( för den ena av oss) igen. Min ledighet kommer i helgen, hur den ska spenderas vet vi ännu inte. Men nu längtar jag efter värmen. Skulle sitta gött när jag tar min morgonpromenad, vilket nu är lika rutinmässig som att borsta gaddarna på morgonen. Middagen igår hos hans mormor var lyckad, jättegod mat. Vi tog oss en sill och laxsmörgås på kavring med ägg, avokado, tomat, rödlök hur gött som helst. Middagen ikväll blir nötfärsbiff med aubergine och tomatsallad. Att nu låga god, nyttig mat känns roligt och det finns mycket recept att bli inspirerande av. Jag kollar mest på vardagsmaten.se Resultatet av bra mat och motion är -4 kg Jag är otroligt glad, peppad och motivationen är på topp.

Av Malin Berg - 8 april 2012 09:14

Idag såg vägarna mycket bättre ut än dom gjorde igår. Att gå med Bella var enklare och skönare. När jag kom hem från. Jobbet igår åkte vi till per och Anne och åt påskmat. Barnen busade och åt så det stod härliga till. Idag åker vi till Mathias mormor, hon ska bjuda på mat. Så vi åker direkt när jag slutar idag. Efter denna helg med påskmat och lite godis, blir det nu lugnt på den fronten.

Av Malin Berg - 7 april 2012 09:07

Vilken jävla dag.Började dagen som vanligt med en långpromenad med Bella. Hade inte trott att jag skulle få användning av.termobrallorna i april. Sen efter dusch så skulle jag iväg, fastnade först med volvon när jag slulle backa ut, så Mathias fick köra loss den och sen fick jag istället ta raw4. Halt och jävligt på vägen. Sladdade och for runt. På väg mot jobbet gjorde jag som prästens lilla kråka och körde ner i diket. Fan. Fick efter hjälp och tack vare underbar arbetskamrat som visste om en som kunde hjälpa, så kunde jag komma upp på vägen igen. En deö matriella skador men jag är helt oskadd. Det är huvudsaken. Så denna helg börjar sisodär, men tur att jag får sån energi av att komma till jobbet. Men alla som ska ut på vägarna. Ta det lugnt!!!Kram!

Presentation

Bland blöjor, gråt och utspilld mjölk finns så så mycket kärlek så hjärtat blir fyllt till bredden. Att vara mamma är inte alltid lätt, men vem sa att livet skulle vara enkelt. Vem faan behöver tv..eller Lars Norén?

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13 14 15
16 17
18
19
20
21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards