2barnsfamiljen

Alla inlägg under maj 2012

Av Malin Berg - 17 maj 2012 09:05

Igår fick jag hem ett armband som jag beställde av en vän som jag studerade med på komvux. Ursnygg med dödskallari rosa med en liten silverpärla mellen varje skalle. "Candyskull" som hon har valt att döpa dom. Fick även med en liten surprice, ett par örhängen i samma stil, men i blå färg. Prisvärda smycken! Till frukosten idag blev det fullkornshavregrynsgröt med gojibär, torkade aprikoser, kiwi, psylliumfrö och krossade linfrö. Till det mixade jag ihop nypressad apelsinjuice, banan, hallon, linfröolja och gojibär. Eftersom det inte är någon mejeriprodukt så kunde denna tas med i en termos till jobbet, där frukosten intogs. Så det är ett väldigt gott och nyttigt alternativ till juice eller om man tycker att ren nypressad apelsinjuice är lite för surt och beskt. Imorgon äntligen ska det spenderas pengar!! Tjooo! Längtar!!!

Av Malin Berg - 14 maj 2012 08:19

Började denna soliga måndag med både rask promenad och jogging i en bra kombo. Efter dusch blev det mys med barnen. Nu har tvätten precis hängts upp på tork och frukosten ligger i våra magar. Idag provade jag en annan smoothie som jag hittade på AXA:s sida. Havrebomb:1,5 dl havregryn3 dl mjölk1 banan1 äggMixa allt och häll upp i ett stort glas.Har nu provat den och det ska sägas jag var lite tveksam till ägget, men det ger ingen smak man känner, bananen och hhavregrynet är det som tar överhand. Nu håller jag mig mätt fram till lunch, fram till dess, lek och bus!

Av Malin Berg - 13 maj 2012 14:04

Igår var jag inne med båda barnen på busfrö, kollade in deras damkläder. Fanns en del, provade ett grått linne i storlek 40, och den passade bra! Så den fick det bli. På vägen hem åkte vi förbi Dollarstore, lite snoddar och klämmor till Amandas hår och nya smörknivar.


Idag har vi lite skönt slapp här hemma. Kände att det var på plats för en sådan dag. Tar igen det imorgon, då det är både morgonpromenad och jogging på Vo på kvällen.


Nu ska jag slänga in en tvätt i maskin, sen så fortsätter min slappardag!

Av Malin Berg - 12 maj 2012 08:30

Precis hemkommen från min morgonrunda. Blev senare, eftersom det är ledig helg ville jag ta och dra mig längre i sängen. Nu kokar snart äggen till morgonens frukost. Tar sedan en dusch. Dagens planer är att åka ner efter lunch med Amanda och kolla in damkläderna som idag har premiär. Se om man kan hitta sig nått. När vi är hemkommna därifrån blir det i eftermiddag fotboll i gunnebo, om vädret tillåter. Barnen älskar att titta på. Häromdagen skickade jag efter smycken från Sweden rock shop. Jag tycker det är snyggt med uttöjningar på öronsnibbarna, men eftersom jag är något för feg för att göra det, hittade jag något helt perfekt. Pluggar och tunnlar. Men fejk, det är som ett vanligt örhänge. Även en spiral, men denna setts ihop från två håll, istället för att töjas genom örat. Ha en fin lördag!

Av Malin Berg - 8 maj 2012 18:12

Igår var det första gången för jogging nere på VO. Det kom mycket tjejer. Vi fick dela in oss i två grupper, en för de som ville jogga 2,5 km och de som ville jogga 5 km. Jag valde den förstnämda gruppen. Men mitt delmål är siktat på att en måndag, då träning är, att ta 5 km. Sedan fortsätter mina mål framåt och spikrakt uppåt.

Jag har märkt hur jag tänkt om, än om jag bara spolar tillbaka tiden knappt ett halvår. Hur jag inte alls hade lust att vara igång, att hur gott det smakade med godis och snacks framför tv:n, även under vardagarna, som jag nu förstår berodde på tristess. Hur jag innan kunde göra mig ett par smörgåsar, nästan tre stycken på kvällen bara för ha något att göra, inte av hunger. 

Men i slutet av mars, hux flux så bestämde jag mig för att ta Bella på en morgonpromenad, innan jobbet och innan Mathias skulle till jobbet. Detta blev en vana och ju mer jag gick desto skönare blev det, att gå ut och gå trots regn och snöblask var inget hinder, jag slutade att sätta hinder för mig själv, jag slutade att ge mig själv dåliga bortförklaringar.


I och med den dagliga motionen, började vi även att äta bättre. Tänka på vad vi stoppade i oss. Att äta mindre portioner, och fördelen med det är att det helt plötsligt finns rester kvar att frysa in. :)

De enda jag har förbjudit mig själv är att dricka läsk, redig sockerbov och småäta. Annars äter jag allt, med måtta. Våra annars vanliga godispåsar kunde välla över, men nu det är en stor skillnad. Och sedan häller jag godiset i en mindre skål och när den är slut så är det slut. Och jag unnar mig detta någon gång i bland, på helgerna.


Nu har det gått ca 6 veckor sedan både jag och Mathias ändrade våran syn och resultatet av det är att jag gått ner 8 kg,hoppat in två hål på bältet ( så nu måste jag köpa nytt bälte, för hålen har tagit slut....hihih) 

Jag är mäkta stolt och jag mig själv en klapp på axlen.

Jag har jag gjort den bästa investeringen man någonsin kan göra, i sig själv, och det känns bra!


 



Av Malin Berg - 6 maj 2012 09:25

När jag igår hem från jobbet vid lunchtid, sken solen, något blåsigt, men vi tog ändå tag i trädgården. Grenar från päronträdet behövdes flytta bort från gräsmattan. Medans Mathias fixade gräsmattan, så rensade jag ogräs. Det var bara att skippa lilla spaden och fram med den stora. Behövdes verkligen en genomgång. Tar med barnen idag igen och fixar mer idag. Inte långt kvar till vårat dagspa på gränsö. Härliga timmar ihop med älsklingen. Och så närmar sig ullareds resan. Ska bli så jäkla kul!Ha en fin söndag.

Av Malin Berg - 3 maj 2012 12:35

Sitter och äter min lunch bestående av ägg och sill, riktigt gott! Kom för lite stund hem igen efter att först lämnat barnen på dagis, direkt efter fick Bella en kort promenad i skogen, sen drog jag på joggingskorna och gick bort till en grusväg, där började jag en lätt jogging, målet var att komma fram till klubbstugan som ligger 2 km bort. Jag orkade hela vägen, hämtade andan och stetchade lite och hade tänkt att promenera vägen tillbaka, men gick snabbt över till jogging igen, så orkade hela vägen tillbaka. *stolt*


 


Så här ser nu våran matplats ut. Bordet ska dock vitlackeras.

Längtar till Ullaredresan då det ska bl.a inhandlas kuddar, filtar och andra passade saker till "nya" köket.

Av Malin Berg - 1 maj 2012 15:30

  Igår blev en fullproppad dag, först så åkte vi in till stan kring 10 för att kolla in en kökssoffa och två stolar. Och som ni ser på bilden, vi köpte kökssoffan, den är som gjord för vårat kök. Perfekt storlek.

Nu har vi varit på jakt efter ett nytt bord. Men det ser ut som att vi hittat det, imorgon ska vi åka och titta på ett inne i stan. Den är inte vit som denna kökssoffa och stolarna, men den ska bli omlackerad, på samma ställe som vi köpte soffan och stolarna ifrån.


Efter lite styr med det hela så hade vi äntligen allt hemma. Sedan åkte vi vidare till kompisar på lite fika och lek för barnen. Var ett helt underbart väder, och eftersom doften av grillat i området gjorde oss så sugna, åkte vi förbi affären i A-rum för att handla hem lite till grillen.

Barnen fick vara uppe eftersom vi skulle vara nere vid brasan i Gunnebo kring åtta. Det blev lite korv, godis till barnen och även lite lek för Amanda, men ju mer solen gick ner och den sköna värmen började försvinna blev barnen mer och mer kinkiga, och raketerna blev något försenat, så vi åkte lite innan, men de hade iallafall hört raketerna när de kom hem.

Jag for vidare till jobbet för att arbeta min fösta av två nätter.


Idag fick jag kliva upp lite tidigare än vanligt, klockan 12 så började 1 maj tåget sin tur genom stan, som vi givetvis ville delta i. Att visa sitt deltagande känns nästan lite ännu mer viktigt nu, framförallt i dessa tider och hur vårat samhälle ser ut. När all solidariet är på väg att bli ett minne blott.


Stadsparken blev knutpunken för dagen, där samlades alla för både lyssna på olika talare och även på lite musik. För barnen var det fiskdamm och ansiktsmålning.

Om jag skulle ta och vila en stund inna jag drar igång med maten, för att efter den ta en rask promenad, har inte legat på latsidan, men längtar efter mina morgonpromenader, har ju inte kunnat komma iväg eftersom jag slutar på morgonen, och då lockar faktiskt sängen efter en vaken natt.


Ha en fin första maj!

Presentation

Bland blöjor, gråt och utspilld mjölk finns så så mycket kärlek så hjärtat blir fyllt till bredden. Att vara mamma är inte alltid lätt, men vem sa att livet skulle vara enkelt. Vem faan behöver tv..eller Lars Norén?

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards